dilluns, 29 de juny del 2015

PRESENTACIÓN CREDITO DE SINTESIS

Hola, nosotros somos el GRUPO 9 en este trabajo de síntesis llamado "Descobrint Barcelona". Este grupo esta formado por Iker, Aleix, Arnau y Javier. Nuestro trabajo lo expondremos en este bloc donde cada uno de los participantes del grupo deberá hacer como mínimo una entrada por cada itinerario. Cada miembro tiene asignado un itinerario: Iker debe "especializarse" en Montjuic, Aleix en las Ramblas, Arnau en l'Eixample y yo en el Barrio Gótico. A parte de todo el recorrido de cada itinerario con sus correspondientes preguntas deberemos hacerle una entrevista a alguna persona extranjera que se preste a hacerla y transcribirla, ha sido bastante divertida grabarla. Por ultimo y para finalizar el día 18 de Junio deberemos presentar nuestro trabajo a un tribunal que nos juzgara y nos evaluará.
Queréis descubrir Barcelona? ¡Pues sigue leyendo!

diumenge, 28 de juny del 2015

Presentació Rambles

En aquest itinerari havíem de recórrer la Rambla per respondre les preguntes. Vam quedar tots junts a la parada de Can Vidalet a les 08:10. Al arribar a la parada de metro, vam agafar la L-5 (línia blava) fins a Plaça de Sants i allà agafàrem la L-1 (línia vermella). A tots els grups ens van fer anar a Canaletes per saber si havíem arribat. El nostre professor Juan, ens va passar llista i va mirar tot el que ens havíem preparat a casa i, com ho havíem fet tot bé, ens va deixar començar l'itinerari.



Al acabar tot l'itinerari, ens vam trobar amb els professors a Rambles, a l'estatua d'en Pitarra. Ens va costar bastant trobar-la ja que el GPS ens indicava per on no era.


dissabte, 27 de juny del 2015

Canaletes

La rambla de Barcelona és un passeig que abans era un riu o torrent cobert d’arena. A la rambla hi ha diferents trams. La rambla de Canaletes, rambla dels Estudis, rambla de Sant Josep, rambla de Caputxins, rambla de Santa Monica i rambla de Mar. La rambla fa 1200 metres de llargària. El tram més proper a Plaça Catalunya es diu rambla de Canaletes, allà trobem la font de Canaletes amb la dita: Si beveu de la font de Canaletes sempre més sereu uns enamorats de Barcelona i per lluny que us n’aneu tornareu sempre.


divendres, 26 de juny del 2015

MACBA

Pujant pel carrer d’Elisabet hi ha el museu MACBA on normalment s’exposen obres. El museu està dedicat a l'Exposició d'obres realitzades durant la segona meitat del Segle XX. Es troba ubicat al barri del Raval de la ciutat de Barcelona , molt a prop del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona . Està declarat museu d'interès nacional per la Generalitat de Catalunya. El seu director fins 2015 va ser Bartomeu Marí. El museu està ple de finestrals, és un detall que ens ha cridat l’atenció. Just sortim del museu trobem la facultat de filosofia i la de geologia i història, que pertany a la universitat de Barcelona. En tota Barcelona hi ha 13 universitats. Al costat hi ha un edifici anomenat bio built.




dijous, 25 de juny del 2015

Carrer del Carme i Esglesia de Betlem

Carrer del Carme i església de Betlem: Entrem al carrer del Carme, al numero 47, que hi ha tres institucions. L’institut d’estudis catalans, la real acadèmia de medicina i una gran biblioteca. L'Institut d'Estudis Catalans és una corporació acadèmica,científica i cultural que té per objecte la recerca científica en tots els elements de la cultura catalana. L'entitat s'estructura en diverses seccions, la primera de les quals va ser la Històrico-Arqueològica, bé que la més coneguda pel gran públic és la Filològica, que té caràcter normatiu respecte a la llengua catalana. A més, agrupa actualment 28 societats filials. Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya és una institució creada el 1770 com a Acadèmia Mèdico-Pràctica de Barcelona i presidida per Pere Güell; el 1786 va rebre el títol de Reial. Des de 1821 es va anomenar Reial Acadèmia de Medicina de Barcelona fins que el Ple de 10 de desembre de 1991 va acordar canviar aquest vell nom per l'actual. La seva seu és al carrer del Carme núm. 47 de Barcelona. Boqueria Més enllà hi ha l’església de Betlem. L'església deBetlem és una església barroca situada a la Rambla de Barcelona. Va ser l'església dels jesuïtes fins a la seva expulsió d'Espanya el 1767, i havia format el nucli d'un conjunt d'edificis d'aquest orde. Està construïda al mateix lloc que una església anterior del 1553 incendiada el 1671.


dimecres, 24 de juny del 2015

Palau de la Virreina i la Boqueria

Al carrer de Portaferrisa hi ha tendes de sabates, menjar, ulleres, roba... El Palau de la Virreina és un palau situat uns metres reculat a l'alineació actual de la Rambla del cantó del Raval. És considerat un dels millors exponents del barroc aplicat a l'arquitectura civil de Catalunya. Les dependències i el pati serveixen de marc a importants exposicions temporals i és la seu de l'àrea de cultura de l'Ajuntament. En el seu interior s'hi poden veure en exposició permanent els Gegants de Barcelona Ciutat i l'Àliga de Barcelona. Al mercat de la Boqueria o també conegut com Mercat de Sant Josep hi ha molts carrers oberts i té 2500 metres quadrats.


dimarts, 23 de juny del 2015

Liceu i Plaça Reial

Baixant per la rambla, al terra hi ha un mosaic anomenat mosaic del Pla de l’Os que el va dissenyar Miró. Al Liceu donen l’obra de Don Pasqual. El Gran Teatre del Liceu, popularment conegut simplement com el Liceu, és un teatre d'òpera situat a la Rambla de Barcelona, al núm. 51-59. Es va inaugurar el 4 d'abril de 1847, tot i que la seva història comença el 1837. Va ser, pel seu aforament, el teatre d'òpera més gran d'Europa durant els seus primers cent anys. Baixant a mà esquerra està la Plaça Reial. En aquesta plaça hi ha una font que conté tres estàtues anomenades les tres Gràcies i uns fanals dissenyats per Gaudí.



dilluns, 22 de juny del 2015

Dressanes i port

Les Drassanes Reials de Barcelona són un edifici militar d'estil gòtic emplaçat a la façana marítima de la capital de Catalunya. Es varen començar a bastir al final del segle XIII durant el regnat de Pere el Gran i des del seu origen es van destinar a la construcció de les galeres de l'armada del rei d'Aragó. Colom senyala cap a Amèrica però no senyala bé. Les embarcacions del port de Barcelona s’anomenen golondrines.

diumenge, 21 de juny del 2015

Presentación Barrio Gótico

En este itinerario descubriremos todo sobre el barrio gótico.
Quedamos todo el grupo en Can Vidalet a las 8:00, fuimos al metro y cogimos la L5 para hacer trasbordo en Plaça de Sants.
Nuestro grupo fue de los primeros en llegar, nos pasó revisión el profesor Juan y dado que lo teníamos todo preparado nos puso un dos a todos. El día de antes me preparé todos los mapas del barrio gótico y el recorrido que debíamos hacer.

Nada más salir del metro de Plaza Cataluña nos encontramos con una de las estatuas que debiamos encontrar.


dissabte, 20 de juny del 2015

Recorregut Barri Gòtic

Comenzamos en Canaletas, una fuente muy normalita la verdad, tuvimos que ir a la esquina con las Ramblas que queda al lado mar i a la derecha. Tuvimos que hacerle una foto a la inscripción. Después fuimos a la plaza de Ramon Amadeu a responder unas preguntes. Mas tarde a la Esglesia de Santa Anna para identificar el estilo. En la calle Bertrallans tuvimos que contar cuantas farolas había. En la calle Petritxol tuvimos que buscar pareados por las paredes, hacer mención a personajes célebres y hacerle fotos a unos códigos QR. Tuvimos que averiguar porque se llama así la calle de Banys Nous y decir que comercios predominan. Despues tuvimos que ir a la Plaza de Sant Felip Neri y contestar unas sencillas preguntas. Identificamos un monumento en la Plaza Garriga i Bachs. Le hicimos una foto al Palau de la Generalitat i a las gargolas que sobresalen en la catedral. Fuimos a la Casa del Canonges y respondimos unas preguntas. Resiguiendo el Palau del Lloctinent llegamos a la Plaça del Rei. Despues fuimos a la Plaça de l'àngel y más tarde al Fossar de les Moreres a hacer fotos. En la calle Montcada tambien hicimos fotos. Finalmente acabamos en el Palau de la Música y contestamos unas preguntas.

Respuestas Barri Gotic

Identificamos a Mercurio o Hermes porque al salir del metro dimos una vuelta en 360 grados alrededor de nosotros y nos quedamos mirando todos a la estatua situada en la punta de un edificio.


El Barrio Gótico es llamado de esta manera porque supo ser la aldea romana, y por lo tanto tiene algunos remanentes de su glorioso pasado. En la actualidad, debido a la constante modernización, es muy posible detectar una edificación antigua justo al lado de una construida en los años 90. Es esta mezcla de lo viejo y lo nuevo la que hace que gente de todo el mundo quiera alojarse en el Barrio Gótico. La escultura está dedicada al SR. Jordi Pujol i Soley, va ser president de la Generalitat de Catalunya de 1980 a 2003.


Ramon Amadeu fue ser un escultor catalan. Vivió desde 1745 hasta el 1821. Debe su nombre a una de las puertas de la segunda muralla de Barcelona. 






También identificamos unos códigos QR.




Uno de los personajes celebres son Lluis Millà i Reig. La Plaça del Pi recibe su nombre por un pino ubicado en esta plaza hace muchos siglos. Es de estilo gótico. Predominan los negocios de comida y de vestimenta a la calle Banys Nous. Los calls eran las zonas habitadas antiguamente por judíos en los Países Catalanes. La plaza me da la impresión que es muy cerrada y solo tiene cuatro lados. Esas farolas las hemos visto en la calle Petritxol. El monumento de la plaza Garriga i Bachs es el monumento a los héroes de 1809. La catedral de Barcelona se construyó en 1880 y es de estilo gótico. Un canonge és un dignitari dins l'església catòlica. El edificio es la residencia del presidente de la generalitat. El lloctinent de Cataluña era el representante del rey en el Principado durante los siglos XV, XVI i XVII. Los edificios que envuelven la Plaça del Rei son el Tinell, la capilla de Santa Ágata y el palacio del Lloctinent. Un lloctinent es una persona con menos rango jerárquico que otra. Una vegueria fue una jurisdicción administrativa medieval en Occitana. Hay dos façanes la de la calle Sant Honorat y la que da a la plaza sant jaume. La iglesia de Santa Maria del Mar fue construida en el siglo 14. El Fossar de les Moreres és una plaza de la ciudad de Barcelona donde hay un memorial de guerra por los muertos que hubieron el Setge de Barcelona. 1714 es la fecha de la muerte de los de la guerra. En el palacio Dalmases se hace el mejor show de flamenco en Barcelona. Assaonar quiere decir poner alguna cosa en el punto que tiene que tener. Un Carder es una persona que hacia cardes o que vendia. El arquitecto del Palacio de la Musica es Lluís Domènech i Montaner y es de estilo modernista. El nuevo edificio se llama Petit Palau.

dijous, 18 de juny del 2015

Glossari (.dic)

detritus: Són residus, generalment sòlids, que provenen de la putrefacció de fonts orgàniques i minerals. 

claustre: És un espai arquitectònic al costat i contigu a una catedral, abadia o altre edifici religiós.

necròpoli: És un cementiri o lloc de soterrament.

llòbrec: Fosc, tenebrós.

deixebla: Persona que rep l'ensenyament d'un mestre.

cura: Atenció a vetllar pel bé o pel bon estat d'algú o d'alguna cosa, a fer alguna cosa com cal.

bohèmia: Fou un estil de vida idealista, aplicat a començaments de segle XX.

sinagoga: Edifici en que s' ajunten els jueves a orar i escoltar la doctrina de Moisés.

timpà: És l'espai delimitat entre una llinda i les arquivoltes.

gàrgoles: És una part que sobresurt d'una canonada que serveix per a evacuar l'aigua de les teulades.

esmunyiu: Fer passar lliscant per una estretor.

emblemàtics: Fer passar lliscant per una estretor.

eixam: Grup nombrós d'abelles, compost d'una reina, obreres i abegots, que surt d'un rusc per construir una nova colònia.

orfebres: Artista que treballa objectes d'or, argent i altres metalls preciosos.

policromades: Propietat d'alguns cristalls i d'altres cossos transparents de presentar colors diferents segons la direcció dels raigs lluminosos que els il·luminen.

munió: Gran nombre de persones, d'animals o de coses.

Fotos La Basílica De La Sagrada Família Dossier 3r

Foto de la tortuga:

















Foto ''El Cavall Bernat'' de la Muntanya de Montserrat:

Foto de les estructures utilitzades per Gaudí:


dimecres, 17 de juny del 2015

Presentación Montaña de Montjuïc

El día 10 de junio fuimos de visita a la montaña de Montjuïc. Quedamos los cuatro en frente de la puerta principal del Can Vidalet a las 8.15 de la mañana. De allí bajamos un poco hasta la parada de L5, Can Vidalet. Desde Can Vidalet fuimos en línea azul hasta Plaza de Sants y allí hicimos trasbordo en la línea roja (L1) hasta Plaza España.

Una vez allí nos encontramos con los profesores a las 9 de la mañana al lado de las Torres Venecianas y de allí comenzamos el recorrido.

Después de haber hecho el recorrido nos encontramos en el pebetero olímpico del estadio olímpico de Montjuïc a las 12.00.

Caixa Fórum Montjuic

El Caixa fórum antes era una antigua fábrica Casaramona. Actualmente es un recinto que pertenece a la obra social de “La Caixa”. Actualmente este recinto acoge museos y conciertos. Hasta el 30 de agosto se puede visitar la exposición “Alvar Aalto. 1898-1976. Arquitectura orgánica, arte y diseño”.
La fundación de “La Caixa” adquirió en 2002 el edificio, y decidió restaurarlo, modernizándolo y adaptándolo para usos culturales y sociales. Estas reformas dieron a conocer el actual centro cultural CaixaForum de Barcelona.

dimarts, 16 de juny del 2015

Estadi Olímpic Lluís Companys

Estadi Olímpic de Montjuïc
El estadio olímpico de Montjuïc fue diseñado por Pere Domènech i Roura. Se inauguró finalmente en 1929.
En 1989 fue reinaugurado con motivo de la Copa del Mundo de Atletismo, y tres años más tarde fue escenario de las ceremonias de inauguración y clausura de los mencionados Juegos Olímpicos de 1992, así como de las pruebas de atletismo. También fue el escenario de las ceremonias de inauguración y clausura y de las pruebas de atletismo de los Juegos Paralímpicos. Para la celebración de estos eventos se instalaron provisionalmente 11.081 asientos adicionales, que fueron retirados a la finalización de los mismos.
El evento más importante que se ha celebrado en el recinto han sido los juegos olímpicos de Barcelona 1992.


Palau Sant Jordi
Baloncesto: acogió del 6 al 11 de septiembre de 2014, 7 partidos de la fase final de la Copa del Mundo 2014 disputada en España. Previamente se ha celebrado el Eurobasket de 1997, tres Final Four de Euroliga (1998, 2003 y 2011) y la Copa del Rey de Baloncesto 2012, además de ser la cancha del FC Barcelona de 1990 a 1992.
Tenis: acogió las finales de Copa Davis de 2000 y 2009, en las que España logró su primer y cuarto título respectivamente.
Balonmano: acogió parte de la fase final y la Final del Campeonato Mundial de Balonmano 2013 celebrado en España, en el que la selección española logró su segundo título mundial.
Atletismo: acogió el Campeonato Mundial de Atletismo en Pista Cubierta de 1995.
Natación: fue la sede principal de los Campeonatos del Mundo de Natación de 2003 y 2013, celebrados en Barcelona, para los que se instalaron sendas piscinas reglamentarias de 50 metros, en donde se disputaron las principales pruebas de los campeonatos.
Exhibiciones de gimnasia, motocross, trial, windsurf, motos acuáticas, etc...        
                                               


Font del Gat
Baixant de la font del gat,
una noia, una noia,
baixant de la font del gat,
una noia i un soldat.
Pregunteu-li com es diu
-Marieta, Marieta,
Pregunteu-li com es diu
-Marieta, de l´ ull viu.
Que portes en aquest cistell?
-Figues de moro, figues de moro.
Que portes en aquest cistell?
-Figues de moro i un clavell.
I el clavell per a qui serà?
-per la mare, per la mare.
I el clavell per a qui serà?
-per la mare anar a ballar.



-Hacer una foto en una fuente envuelta de arboles y con una estatua al fondo:

dilluns, 15 de juny del 2015

Teatre Grec i Fundació Miró

Teatre Grec
El teatro se llama Teatro Griego por su forma circular y por la forma de su escenario hundida en el medio.
Actualmente a dia de hoy esta en reparaciones pero cuando se acaben volveran a haber actuaciones ocasionales en el.

El teatro esta rodeado por un gran jardin con estanques y multitud de flores que lo hacen precioso.




Fundación Miró
El edificio de la fundación Miró fue constuido por el arquitecto Josep Lluís Sert. Se construyó entre los años 1972–1975. Es un edificio de tipo racionalista.
Actualmente se llevan a cabo exposiciones de Miró y de pequeños artistas que buscan la fama.


Datos de la vida de Miró
1. Originario de Barcelona, España, Joan Miró nació el 20 de abril de 1893, convirtiéndose en el segundo hijo de Miquel Miró Adzerías, quien se dedicaba a la orfebrería y relojería, y Dolors Ferrà Oromí, hija de un ebanista de Palma de Mallorca
2. De acuerdo con sus biógrafos, el pintor, escultor, grabador y ceramista estudió comercio y trabajó durante dos años en una farmacia, hasta que una enfermedad lo obligó a refugiarse en una casa familiar en el pequeño pueblo de Mont-roig del Camp.
3. Tiempo después regresó a su ciudad natal, para estudiar en la Academia de Arte, donde conoció las últimas tendencias artísticas europeas; posteriormente durante su estancia en París, Francia, conoció a Picasso, Jacob y a algunos miembros de la corriente dadaísta, como Tristán Tzara.
4. Luego de crear obras dominadas por un expresionismo formal con influencias fauvistas y cubistas, centrada en los paisajes, retratos y desnudos, su arte comenzó a evolucionar con una mayor definición de la forma, ahora cincelada por una fuerte luz que elimina los contrastes, reseña el portal de Internet "biografiasyvidas.com".
5. Seducido por el surrealismo, Miró, quien contrajo matrimonio con Pilar Juncosa en 1928, firmó el "Manifiesto" e incorporó a su obra inquietudes propias de dicho movimiento, como el jeroglífico y el signo caligráfico.
6. En 1932, decidió pasar más tiempo en Barcelona, por lo que vivió y trabajó en la casa familia. También en ese año, montó su primera exposición individual en la Pierre Matisse Gallery de Nueva York, cita la página web de su fundación, que cuenta con la colección pública más completa de la obra del artista catalán.
7. A lo largo de su trayectoria trabajó al lado de Louis Marcoussis, Josep Llorens Artigas y Josep Llorens Artigas, con éste último realizó un mural de cerámica para Harkness Commons, de la Harvard University.
8. En la década de los 60 realizó sus primeras esculturas monumentales de bronce y llevó parte de su obra a Japón, donde conoció al poeta Shuzo Takiguchi, autor de su primera monografía.
9. Ya en los años 90, viajó a París para probar suerte. Ahí, conoce a Michel Leiris, Antonin Artaud, Robert Desnos, Jean Dubuffet, Paul Éluard, Marcel Jouhandeau, Georges Limbour, Raymond Queneau y Armand Salacrou, así como a Ernest Hemingway, quien le compró el cuadro "La masía".
10. Miró, quien entre otros reconocimientos recibió el doctor honoris causa de la Harvard University y la Medalla de Oro de las Bellas Artes, murió el 25 de diciembre en Palma de Mallorca. Fue enterrado en el cementerio de Montjuïc de Barcelona.




diumenge, 14 de juny del 2015

Parque de Jacinto Verdaguer

Parc Jacint Verdaguer
En el parque de Jacint Verdaguer hay solo 2 ejemplares de Ginkgo Biloba. 


Efectos medicinales del Ginkgo Biloba
El dolor y pesadez de piernas provocado por una deficiencia en el flujo circulatorio de las extremidades inferiores conocido como claudicación intermitente, que padecen muchas personas, sobre todo en la madurez y la vejez, pero que también se da en personas obesas, sedentarias o con trastornos de la circulación sanguínea. Puede resultar muy limitante y generar mucha desazón y malestar a quien lo padece. El Ginkgo se ha demostrado eficaz para aliviar sus síntomas y reducir las molestias cuando se toma en tratamientos prolongados y sistemáticos.
Las sensaciones de vértigo, mareos ocasionales y episodios de migraña, vinculados con una disminución del riego sanguíneo a nivel cerebral, pueden también ser combatidos con tratamientos a base de Ginkgo biloba.
Trastornos venosos asociados a una circulación sanguínea deficiente, como las varices y las hemorroides, encuentran en estas hojas una solución fácil de preparar, ya sea por vía oral, o en forma de baños y friegas muy reconfortantes, pero los expertos aconsejan asociarlo a otras plantas que le superan en eficacia como el castaño de Indias, el meliloto o el rusco.
Se ha indicado para la prevención de tromboembolias, arteriosclerosis y derrames cerebrales, por tener efectos vasodilatadores y antioxidantes, que actúan sobre el mecanismo vascular. Puede constituir una gran ayuda para facilitar la recuperación a personas que han padecido este tipo de accidentes vasculares.
Puede ayudar a potenciar la memoria y la capacidad de concentración, un punto sobre el que ya no existe tanto consenso y que en algunos foros se considera falto de veracidad científica. Los extractos de esta planta pueden llegar a mejorar hasta en un 9% el riego sanguíneo a nivel cerebral, comparándose en eficacia con muchos medicamentos que tienen la misma finalidad. A juicio de los expertos se precisan tratamientos a largo plazo para que puedan llegar a apreciarse resultados significativos.
La percepción de timbres o sonidos en los oídos o tinnitus son también tratados con extractos de Ginkgo, sobre todo cuando este trastorno está relacionado con problemas vasculares. El Ginkgo aporta toda la fuerza de su efecto vasodilatador.
Se ha prescrito también para el tratamiento de procesos depresivos no profundos en personas mayores. Estos procesos pueden estar asociados en muchos casos a una insuficiencia cerebral y a una reducción de los receptores de serotonina –un neurotransmisor–en las células nerviosas del cerebro, por ello se considera que el Ginkgo puede ayudar a combatir la depresión cuando existen alteraciones vinculadas al envejecimiento.
Otras indicaciones, como la pérdida de audición, la enfermedad de Raynaud, las retinopatías en pacientes diabéticos, la esclerosis múltiple, la fibrosis pulmonar intersticial, la apoplejía, el vitíligo, la reducción de los efectos de la quimioterapia, o el aumento del deseo sexual, no cuentan con estudios concluyentes, y algunos de los que se han llevado a cabo han mostrado resultados contradictorios.

Flores de los estanques
Las flores que hay en los estaques son nenúfares y algas la mayoría. Los estanques ocupan mas o menos el 16% del parque.

 



















Estatua de las flores
Bonica és la rosa
Més ho és el ram
Més ho es el lliri
Que floreix tot l’any.
                       Jacint Verdaguer



-Las flores que lleva son lirios.



 


















dissabte, 13 de juny del 2015

Presentació Eixample

El dijous 11 de juny, vam anar a l'eixample, situat entre la diagonal i gran via. Vam quedar davant de La Pedrera amb tot tercer per fer el treball d'aquest dia. 

El nostre grup, primer vam quedar a les 8:15 del matí, a Can Vidalet en la porta principal del camp de futbol. Vam anar tots els dies a Can Vidalet per agafar la L5 que era la que més a prop teníem tots i la via més ràpid. Per arribar fins al punt de trobada, La Pedrera, vam haver de parar a diagonal, que amb la L5 va directe, i una vegada allà vam baixar un carrer i ja hi érem. A la tornada, per arribar a casa, vam agafar l'autobús, el 67 que era el més ràpid.

Recorregut:

















Pla Eixample:
























Recorregut Casa Milà-Casa Batlló:












divendres, 12 de juny del 2015

Eixample

Història de l’Eixample:

Durant la primera meitat del segle XIX en plena expansió de la Revolució industrial , les ciutats que fins llavors continuaven tenint un urbanisme Medieval , moltes d'elles envoltades de muralles , es veuen col·lapsades per la instal·lació de les nounades indústries i l'expansió demogràfica.

La ciutat de Barcelona , igual que moltes altres ciutats europees, no és aliena a aquesta situació , però si és el cas , les pròpies muralles, la situació política i el fet que tots els terrenys exteriors a la muralla es consideressin zona militar , impedeixen que es puguin instal·lar en els seus voltants les noves indústries a causa de la prohibició de construir en aquest gran espai pla, tenint un ús exclusivament agrícola per part dels pagesos de Barcelona i les poblacions properes.
Àrea i Perímetre de l’eixample:
Àrea és de 640.000 metres quadrats.
Perímetre és de 3.250 metres.

La Rajoleta:
Jaume Pujol i Bausis va ser clarament l'impulsor del negoci de la Rajoleta i, molt especialment, l'innovador que va reconduir l'activitat cap a la ceràmica que tenia una forta demanda amb els canvis de moda cap al modernisme català. La introducció del vapor en 1886, la recuperació de la tècnica del daurat, la constant tasca d'experimentació amb nous materials va fer que els màxims exponents de l'arquitectura de finals de segle confiessin les seves comandes a la fàbrica. Va obrir a mitjans del segle XIX, i va deixar de funcionar en 1984. Els arquitectes més importants en utilitzar aquesta fabrica: Antoní Gaudí, Domènech i Montaner, Puig i Cadafalch, Salvador Valeri, Antoni Maria Gallissà, Bonaventura Bassegoda, Josep Font i Gumà, Enric Sagnier, Rafael Masó, Manuel Joaquim Raspall, Josep Azemar i Pont, Lluís Muncunill. 




















Diferents Rajoles de Pujol i Bausis:

Rajola Pujol i Bausis de ua flor.


Rajola Pujol i Bausis aplicada al Parc Güell.


Modernisme Arquitectònic:
Es situa durant el segle XVI. Les característiques principals son:

· Inspiració en la naturalesa i l’ús profús d’elements d’origen natural.
· L’ús de la línia corbada i la asimetria.
· També una tendència a l’estilització dels motius.
· Una forta tendència a l’ús d’imatges femenines.


Imatges: